Op 19 november 2018 zijn we gestart met de renovatie van zes volledige hotelkamers in het M-Hotel van Different Hotels te Genk (België).Wij renoveren hotelkamers én realiseren dan kamers met toevoeging zorg. Bij de realisatie van een kamer met toevoeging zorg is ons uitganspunt dat het hotel ten alle tijden, hotel moet blijven. De hotelkamers zijn dan ook uniek omdat deze in een korte periode snel om te bouwen zijn tot zorgkamer, waarbij alle componenten ook nog eens gecertificeerd zijn. In het M-Hotel te Genk worden op deze wijze op de vierde verdieping zes hotelkamers gerealiseerd, één van deze kamers zal als basiskamer fungeren en worden ingezet als extra invulling ten behoeve van Recreatie in combinatie met Revalidatie.

Start project

Omdat het gebouw en de inrichting verouderd waren hebben we alle kamers volledig gestript en leeggehaald. Het waterleidingsysteem is aangepakt, de elektra is volledig vernieuwd en er zijn nieuwe wanden geplaatst. Tevens is gekozen voor nieuwe meubelen, om daarmee ook de uitstraling volledig tot zijn recht te laten komen.

Sanitair

Ook de badkamers worden compleet gerenoveerd. Hierbij maken wij gebruik van de nieuwste innovaties en technieken op het gebied van sanitair. Zo wordt bij de toiletten gebruik gemaakt van het Viega achterbouw systeem met een hoog/laag functie. Zowel al het sanitair (Villeroy en Boch) als alle kranen en douche onderdelen (Hans Grohe) zijn onderdeel van het concept. Wij gebruiken altijd de nieuwste producten, zoals bijvoorbeeld op dit moment het Raindance douche systeem.

De volledige renovatie is dus gebaseerd op de nieuwste technieken en innovaties. Hierdoor zijn de zes badkamers zeer luxe opgezet en kunnen de gasten heerlijk gaan genieten van alle faciliteiten. Op kamer 402 zal zelfs een heus vrijstaand bad worden geplaatst.

Toevoeging zorg

Verder worden een aantal kamers voorzien van een speciaal bed systeem. Het bed kan worden gebruikt als standaard bed, maar kan door middel van een druk op een knop, worden veranderd in een hoog/laag bed. Enkele meubelen, zoals bijvoorbeeld de sta-op stoel, zijn ontworpen vanuit design en staan zeer centraal in de kamers. Al de zorgproducten in het hotel zijn gecertificeerd en dragen trots het zorglabel.

Uitstraling

De wanden hebben een zachte grijze tint zodat de kamers rust en warmte uitstralen. De PVC vloer draagt bij aan het unieke karakter van de kamers en is tevens een goede keuze in verband met de hygiëne. We hebben gekozen voor een mooie visgraat met een lichte houtstructuur, waardoor de kamers een moderne en warme uitstraling krijgen. Om de beleving voor de gasten compleet te maken krijgt ook het gangpad op de vierde verdieping een eigen look. Rust, ruimte en regelmaat zijn de drie R’s die het Triple L-concept compleet maken.

Alle vloeren zijn geëgaliseerd waardoor de volledige verdieping gelijkvloers en drempelloos is geworden. De volledige verdieping is hierdoor rolstoel toegankelijk geworden.

AMIKIBOX

Bovenstaande werkzaamheden bevinden zich nu in de afrondende fase. Doordat tijdens de renovatie met alle van belang zijnde aspecten rekening is gehouden, kan nu op een eenvoudige wijze een volledig domotica systeem worden geïntegreerd.

Met dit systeem kan ledverlichting worden gedimd, kunnen de gordijnen automatisch geopend en gesloten worden en kan de temperatuur volledig automatisch geregeld worden. Dit systeem biedt luxe en comfort aan de gast en extra ondersteuning aan de zorgvrager. Daarnaast draagt dit systeem bij aan de duurzaamheid van de kamers. Zo worden stappen ondernomen voor het door ontwikkelen van duurzaamheid binnen het gebouw, met als doel de overgang van D label naar A label.

Onze AMIKIBOX kan als gebouwbeheer systeem worden ingezet. Dit is een unieke grondslag voor een Hotel met toevoeging zorg.

Voor ons zijn gasten en cliënten gelijk. Wij bieden gasten en cliënten dezelfde faciliteiten aan. Ons Triple L-concept, als onderdeel van de AMIKIGROUP, maakt dit alles mogelijk.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.