Binnen de Amikibox worden een aantal disciplines verzameld en gecombineerd. Aan de buiten zijde van de Amikibox zijn alle aansluitingen voorzien van een stekkerverbinding. Dit is vanuit het oogpunt van beheer en universeel aansluitconcept.

De Amikibox vormt het “centrale hart” van de hotelkamer

Amiki groupHotel met toevoeging zorg

Vanuit de Amikibox wordt het volgende geregeld:

  • Toegang tot de hotelkamer (e.e.a. autorisatie op basis van een centraal systeem configureerbaar);
  • Klimaat (de aansturing van de klimaat installatie, standby, comfort en energiebesparing. Als de gast de hotelkamer verlaat zal het klimaat in de kamer automatisch naar standby geschakeld worden);
  • Verlichting, er zijn meerdere scenario’s waarbij de verlichting aangestuurd wordt (bij het betreden van de kamer door de gast, bij schoonmaak van de kamer voor housekeeping, etc.) Bij het toilet zal op basis van een bewegingsmelder de verlichting ingeschakeld worden. Ook zijn er combinaties mogelijk van de verschillende verlichtingsgroepen middels een aan te maken scenario.
  • Vrijgave van de “zorg gerelateerde” onderdelen in de kamer (hoog/laag toilet, hoog/laag wastafel en verstelling van het bed). Deze worden alleen vrijgegeven als de kamer is geboekt als een kamer “plus”. Als de kamer wordt geboekt als een normale hotelkamer zal het niet mogelijk zijn de bovengenoemde onderdelen te bedienen.
  • Ook is het mogelijk op de hotelkamer middels metingen de temperatuur van het koude en warme water in de gaten te houden. Als blijkt dat deze gedurende een te lange tijd niet voldoet aan de “legionellanorm” zal er vanuit de Amikibox een signaal gegeven worden om de leidingen in de hotelkamer te gaan spoelen.
  • Voor de algehele beleving in de hotelkamer is het mogelijk een interactie te maken tussen de Amikibox en de interactieve TV schermen van LG.

Het concept kan naar de toekomst toe nog verder uitgebreid worden met een camera systeem op basis van IP binnen het hotel uit te rollen. Door de intelligentie van het camera systeem te koppelen aan bijvoorbeeld een “paniekdrukker” bij het bed is het mogelijk elders (binnen of buiten het Hotel) een melding te generen waarop te acteren is. Dit kan zijn door naar de kamer toe te gaan, maar het is ook mogelijk om middels de camera’s op de hotelkamer te kijken wat de situatie is van de cliënt.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.